Aston Martin heeft de Rapide geprijsd. De sportieve luxesedan kost in Nederland 255.538 euro. Een flinke som geld maar dan blijft er nog maar weinig te wensen over.

De productie van de Aston Martin Rapide is gestart en binnenkort worden de eerste exemplaren aan de gelukkige kopers uitgeleverd. Zij moeten een bedrag van minimaal 255.538 euro aan de dealer overmaken. Dat is ruim een halve ton meer dan de Maserati Quattroporte Sport GTS en Porsche Panamera Turbo kosten maar die hebben ‘slechts’ een achtcilinder aan boord.

Qua vermogen maakt het niet veel uit maar de 6,0 V12 in de Rapide spreekt toch meer tot de verbeelding. Deze motor heeft 477 pk en 600 Nm en is standaard gekoppeld aan een zestraps automaat. De 1.950 kilo zware Engelsman heeft voor het sprintje van 0 naar 100 km/u slechts 5,3 seconden nodig. De topsnelheid bedraagt volgens Aston Martin 303 km/u.

De standaarduitrusting laat niets meer te wensen over: lederen bekleding op de stoelen, deuren en het dashboard, houtafwerking, elektrisch verstelbare en verwarmbare stoelen met geheugen, Bang en Olufsen audio met 1.000 watt uitgangsvermogen, uitgebreid navigatiesysteem, 20 inch lichtmetalen wielen en bi-xenonkoplampen.