Aston Martin One-77

De sportauto Astin Martin One-77 heeft een topsnelheid van zo’n 355 km/u neergezet. Dat maakt het merk bekend nu de auto wordt getest op een ‘top secret’ locatie in het zuiden van Europa.

Het Britse merk Aston Martin is volop bezig met de uitontwikkeling van de One-77. De peperdure auto wordt vanaf half 2010 geleverd aan maximaal 77 kopers, waaronder een uit Nederland. Dan moet de sportcoupé natuurlijk tiptop in orde zijn. Daarom wordt de One-77 momenteel uitgebreid getest door technici van Aston Martin.

De prestaties van de sportauto blijken ‘alle voorspellingen te boven’ te gaan, aldus een persbericht van het merk. De magische grens van 200 mijl per uur (322 km/u) wordt moeiteloos gehaald. Onder droge maar winderige omstandigheden heeft de One-77 zelfs een merkrecord neergezet: 220,007 m/u ofwel 354,86 km/u, zo vermeldt het persbericht tot op de komma precies.

De beperkte groep kopers kan dus tevreden zijn. Het merk natuurlijk ook, want het record is afkomstig van de nieuwe motor die Aston Martin zelf ontwikkelde. De 7,3 liter V12-motor kan ‘meer dan 700 pk’ voortbrengen.