Chrysler maakt bekend dat er drie gegadigden zijn voor de overname van Viper. De Amerikaanse autobouwer verkoopt de sportwagen-activiteiten om geld in het laatje te krijgen en de focus te kunnen leggen op betaalbare en compacte modellen.

De Dodge Viper is inmiddels uitgegroeid tot een icoon, zeker in Amerika. Helaas is moederbedrijf Chrysler genoodzaakt om de rechten, de fabriek en alles wat erbij hoort te verkopen. Het concern meldt nu dat er drie gegadigden zijn om de boel over te nemen maar vertelt niet met welke partijen er gesprekken zijn.

Waarschijnlijk is er pas na 31 maart duidelijkheid, dat is de datum waarop Chrysler het definitieve ‘reddingsplan’ naar de Amerikaanse overheid moet sturen. Het concern doet volledig afstand van de sportauto, er is geen voorwaarde dat Chrysler na de verkoop nog een belang heeft in Viper.

De naam Viper zal na de verkoop waarschijnlijk als zelfstandig merk verder gaan. Een grappig detail is dat juist nu de zaken erg goed gaan, Dodge verkocht in januari 127 Vipers en dat is 74 procent meer dan in januari 2008.