De Seat Leon en Altea lopen alweer meer dan vier jaar mee dus het is de hoogste tijd voor een update. Beide modellen krijgen zowel van binnen als van buiten een bescheiden facelift en op motorisch gebied verandert er ook het een en ander.

De Seat Leon en zijn MPV-broertje Altea moeten met deze facelift weer aansluiten bij de nieuwe Seat-lijn, die is ingezet door de Ibiza. Aan de voorkant ontdekken we grotere koplampen, een vernieuwde grille en meer chroom. Volgens Seat is het logo iets kleiner dan voorheen.

De buitenspiegels zijn opnieuw vormgegeven, de lichtmetalen wielen ook. Seat monteert voortaan zowel in de Leon als de Altea een grotere achterruit, die aan de onderkant een V-vorm heeft. Ook de lichten zijn anders van vorm, hoewel dat bij de Leon beter zichtbaar is dan bij de midi-MPV. In het interieur zijn er nieuwe materialen en opties, geen overbodige luxe want het dashboard was nogal saai en oogde goedkoop.

Volgens Seat zijn alle tien leverbare motoren gemodificeerd, met name om het verbruik terug te dringen. De 2.0 TDI met 170 pk is nu een commonrail-diesel in plaats van pompverstuiver. De sportieve FR krijgt een nieuwe, 211 pk sterke 2,0 liter turbo. Om het vermogen een beetje knap op de weg te krijgen introduceert Seat voor de Leon XDS, een elektronisch sperdiffentieel. Op de Autosalon van Genève maken de gewijzigde Altea en Leon hun werelddebuut.