Seat wil autorijdend Nederland laten weten dat het zich begeeft in het D-segment. Het merk luidt de verkoopstart van haar eerste ‘grote’ middenklasser Exeo deze week officieel in. Daarbij geeft het merk nieuwe details vrij over de prijzen en de milieulabels.

Ruim een maand geleden maakte Seat bekend dat de goedkoopste Exeo-variant 23.995 euro gaat kosten. Het gaat dan om de Exeo met de kleinste benzinemotor (1.6 liter) en de basisuitvoering Reference. De 1.8 Style gaat voor 28.995 euro de showroom uit en de 2.0 TSI Style voor 31.995 euro. De prijzen van de dieseluitvoeringen beginnen bij 28.195 euro (2.0 TDI van 120 pk en Reference uitvoering). Deze lopen op via 29.695 euro voor de 2.0 TDI van 143 pk tot 34.195 euro voor de 2.0 TDI (170 pk) Style.

Twee uitvoeringen hebben een B-milieulabel toegekend gekregen: de 2.0 TDI van 120 en 143 pk. De andere Exeo’s hebben een hogere CO2-uitstoot (tussen de 153 en 184 g/km) en krijgen een C-label. Alle motoren voldoen aan de Euro 5-normen. De drie diesels zijn alle voorzien van een roetfilter.

In ons eerder nieuwsbericht meldden we al dat de basisuitvoering allesbehalve karig is. De importeur maakt nu bekend dat naast de enorme lijst features die de uitrustingen Reference, Style en Sport standaard meekrijgen iedere koper ook nog eens de mogelijkheid krijgt om de auto te personaliseren met geavanceerde opties en accessoires. Verkrijgbaar zijn onder meer een zonnedak met zonnecellen, een infotainment systeem en bi-xenon koplampen.

Om de verkoopstart nog meer luister te geven komt Seat ook met de First Edition- en Executive-pakketten die de ‘Audi voor Skoda-prijs’ nog meer cachet geven. Hierover volgt extra informatie op de actiepagina van Autokopen.nl. Alle Seat Exeo-versies zijn per direct te bestellen. De Exeo staat op 1 april bij de dealers.