Seat Exeo ST

Seat brengt de Exeo ST en de gefacelifte Leon-familie mee naar de Autosalon van Genève. Verder maken we kennis met de conceptauto Leon Ecomotive, die een CO2-uitstoot heeft van slechts 99 g/km.

Op de stand van Seat staan alle spotlights gericht op de Exeo ST, de stationwagenvariant van de in april te verschijnen Exeo. Ook in levende lijve heeft de Seat veel weg van zijn donorauto, de vorige Audi A4. “Dankzij leentjebuur kunnen we Exeo ST voor gunstige prijs aanbieden”, zegt Ard van den Eijnde, de PR-man van Seat. Wat die prijs is kan hij helaas nog niet zeggen.

Belangrijker nieuws is de facelift van de Leon, Altea en Toledo, die een vernieuwde neus en een gewijzigd dashboard hebben. Met name dat laatste was hard nodig want dat was niet het sterkste punt van de Altea en zijn afgeleiden. De middenconsole is er behoorlijk op vooruitgegaan en profiteert van diverse Volkswagen-onderdelen.

Seat brengt ook de Leon Ecomotive mee naar de show. Dit model moet de huidige Ecomotive gaan vervangen. Het merk heeft een groen ‘platform’ ingericht waar alle ‘schone’ modellen bij elkaar staan. De nieuwe Ecomotive stoot 99 g/km uit en heeft de nieuwe 1.6 TDI van de Volkswagen-groep onder de motorkap. Ook nieuw voor Seat is een start/stop-systeem en een regeneratiesysteem voor de remenergie. Wanneer het model op de markt komt weet de PR-man helaas nog niet.