De gefacelifte Seats Leon, Altea en de Altea XL Stationwagon zijn vanaf heden leverbaar. Het merk heeft voor de gelegenheid de uitrustingen van de Leon en Altea gelijkgetrokken. Daardoor kosten ze ook evenveel. Voor de Altea XL Stationwagon betaal je doorgaans een meerprijs van 1.400 euro.

Behalve de ingrijpende wijzigingen aan de buitenkant zijn de drie vernieuwde Seats breder uitgerust dan voorheen en bieden ze meer opties. De introductie van de modellen betekent tevens het debuut van Hill Hold Control, bi-xenon koplampen met Advanced Front Lighting System (AFS) en dagrijverlichting, een nieuw systeem voor klimaatregeling, mistlampen vóór met bochtverlichting en parkeersensoren aan de voor- en achterzijde. Ook is er het nieuwe elektronisch sperdifferentieel XDS. Samen met het Agile Chassis Concept moet dit een goede wegligging in iedere situatie verzekeren.

De Seat Leon, Altea en Altea XL zijn verkrijgbaar in de uitrustingen Basis, Reference, Style en Sport. De Style-uitrusting kan tegen een meerprijs van 295 euro worden uitgebreid met het Business Line-pakket, dat onder meer voorziet in een media systeem, regensensor en automatisch dimmende binnenspiegel. Voor 700 euro extra kan de Business Line vervolgens op nog hoger niveau gebracht worden met het Business Line High-pakket.

Niet minder dan vijf benzine- en vier dieselmotoren zijn beschikbaar. Volgens Seat presteren al deze motoren beter, tegen een gereduceerd brandstofverbruik en lagere emissiewaarden. De dieselreeks start met een 1.9 TDI van maximaal 105 pk, die ook gebruikt wordt in de Leon Ecomotive. Het topmodel onder de diesels is de 170 pk tweeliter TDI common-rail motor die ook gebruikt wordt in de nieuwe Seat Exeo. De nieuwe benzinemotoren zijn een 160 pk sterke 1.8 TSI en een 2,0 liter TSI van 211 pk. Net als de common-rail motor voldoen deze benzinemotoren aan de Euro5-uitstootnormen. Helaas verstrekt Seat nog geen informatie over verbruikswaarden, CO2-uitstoot en energielabels.

Het goedkoopst is de Leon of Altea met de 1.4 benzinemotor (85 pk), deze is er al voor 17.495 euro. De stationwagon Altea XL met dezelfde motor is er vanaf 18.895 euro. Dieselen kan vanaf 23.895 euro met de Seat Leon 1.9 TDI. De Altea 1.9 TDI Reference heeft een vanafprijs van 24.395 en de Altea XL Stationwagon van 25.795 euro.