Volkswagen heeft de compacte Fox een behoorlijke opfrisbeurt gegeven. Helaas komt de opgeknapte hatchback niet naar Europa, zo weet De Telegraaf te melden.

Volkswagen geeft de Fox een drastische facelift om de auto weer in de pas te laten lopen met de rest van het gamma. Het neusje van de Polo vindt z’n weg naar de Fox zodat de twee modellen nog maar moeilijk van elkaar te onderscheiden zijn aan de voorkant.

Nieuwe lichtmetalen wielen, een andere achterbumper en fraaiere achterlichtunits geven de Fox ook vanuit andere hoeken een nieuw aanzien. Volkswagen pakte ook het interieur aan, dat dankzij chroomaccenten veel hoogwaardiger oogt. De tellerkast ging op de schop en loopt weer in de pas met die van grotere Volkswagens.

Helaas heeft Volkswagen besloten de vernieuwde Fox niet naar Europa te halen. Het van origine in Brazilië ontworpen model wordt hier in 2011 vervangen door de Up, een compacte stadsauto. De Telegraaf meldt dat Volkswagen de Fox in z’n huidige vorm nog tot halverwege 2010 in het assortiment houdt. De Duitsers achten het niet rendabel het gefacelifte model voor slechts een jaar naar Europa te halen.