Hybride

Miljardair Mikhail Prokhorov wil de eerste Russische hybrideauto introduceren. Aan het eind van dit jaar zijn de eerste prototypes klaar en in 2012 moeten de eerste exemplaren van de band lopen. Dat meldt Automotive News.

De Russische miljardair Mikhail Prokhorov heeft grootse plannen met de bouw van hybrideauto’s in Rusland. Hij wil de eerste Russische hybride introduceren en meerdere fabrieken bouwen in Rusland waar drie verschillende modellen van de band gaan lopen. Zijn Onexim Group investeert 150 miljoen euro in een joint venture met de Russische truckbouwer Yarovit.

In december presenteert het bedrijf drie elektrische prototypes. In januari start de bouw van de eerste fabriek, die halverwege 2012 operationeel moet worden. Een tweede fabriek wil Prokhorov laten bouwen in de stad Togliatti, waar ook de Lada-fabriek staat. Hij heeft hiervoor al toestemming gekregen van Russische overheid.

Ondanks alle grootste plannen zal het eerste model nog geen hybride aandrijving hebben. Wel belooft de miljardair dat de auto lichtgewicht is en tussen de 300.000 en 450.000 roebel (7.500 tot 11.300 euro) geprijsd zal worden.