Land Rover voert enkele wijzigingen door aan de Discovery. De belangrijkste is de vervanging van de 2.7 dieselmotor voor een nieuw exemplaar met 3,0 liter cilinderinhoud.

Vorig jaar kreeg de Land Rover Discovery een grondige facelift, zelfs zo grondig dat het merk van ‘de vierde generatie’ spreekt. Nu is het tijd voor weer een update met als belangrijkste nieuws de komst van een nieuwe dieselmotor.

De 2.7 TDV6 wordt vervangen door een 3,0 liter met 211 pk. Het nieuwe blok levert 21 pk en 80 Nm meer dan de 2.7 en stoot ook nog eens tien procent minder CO2 uit. De nieuwe motor is een geknepen versie van de 3.0 met 245 pk die vorig jaar zijn opwachting maakte in de Discovery. Dat levert naamtechnisch wat problemen op, omdat er nu twee 3.0 TDV6-en zijn. De krachtigste variant heet daarom vanaf nu SDV6.

Er verandert nog meer. De standaarduitrusting wordt uitgebreid met 19 inch lichtmetalen wielen en Land Rover levert twee nieuwe lakkleuren: Baltic Blue en Fuji White. Het Terrain Response System wordt uitgebreid met een helling startassistent. Als klap op de vuurpijl is er een nieuw logo, dat vanaf nu ook de andere Land Rover-modellen zal sieren. Wat er nieuw is? De letters zijn zilverkleurig in plaats van goud. Het slechte nieuws is dat de Discovery met de nieuwe dieselmotor fors duurder is geworden. De vanafprijs bedraagt nu 74.900 euro, dat was 69.900 euro.