Fabriek SsangYong

De zes in SsangYong geïnteresseerde partijen krijgen meer tijd om een bod uit te brengen. Zo kunnen de bieders de boeken goed inzien en met een gefundeerd plan komen.

De Koreaanse autobouwer SsangYong staat te koop. Zes geïnteresseerde partijen hebben zich gemeld en die krijgen nu meer tijd om een bod uit te brengen. Eigenlijk wilde SsangYong deze maand de biedingen binnen hebben maar nu krijgen de geïnteresseerden tot 10 augustus de tijd.

Zo hebben de partijen langer de tijd om de boeken van SsangYong uitgebreid te bekijken en een goed bod uit te brengen met een gefundeerd toekomstplan voor het kwakkelende merk. Onder de bieders bevinden zich Renault-Nissan en de Indiase autobouwer Mahindra & Mahindra.

De internationale interesse in SsangYong is groot omdat een overname kansen biedt om voet aan de grond te krijgen op de Zuid-Koreaanse markt, die wordt gedomineerd door Hyundai, Kia en Daewoo. SsangYong staat te koop omdat de huidige Chinese eigenaar niet langer geld wil steken in het merk, dat vorig jaar tenauwernood van de ondergang werd gered.