29 mei tot en met 4 juni 2010.
Citroën introduceert de geheel nieuwe C4. De hatchback is interessant voor een breed publiek. Een aantal automodellen die worden verwacht zijn al op de gevoelig plaat vastgelegd. Terwijl nog steeds automerken worden verhandeld of afgestoten trekken de autoverkopen in ons land en in de V.S. verder aan.

Nieuw van Citroën
In de geheel nieuwe Citroën C4 keert het excentrieke design niet terug. Het merk zet in op interieurcomfort. De Fransen bieden per direct ook de Grand C4 Picasso aan met vijf zitplaatsen in plaats van zeven. Dat is goed nieuws voor de vanafprijs, die hierdoor 900 euro lager ligt dan voorheen.

Verwacht en gespot
De comeback van het Chinese merk Landwind wordt voorafgegaan door een preview tour van de nieuwe MPV CV9. In 2011 verschijnt opnieuw een Hyundai Coupé maar die zal lager in de markt worden gezet dan het model dat hij opvolgt. Daarmee wordt het een concurrent van de nieuwe driedeurs Opel Astra, die door een spionagefotograaf is betrapt. De nieuwe generatie Honda Civic verschijnt een jaar later dan gepland, maar dan ook als hybride hatchback.

Het nieuwe vijfjarenplan voor Jaguar is klaar. Onder Indiase vlag introduceert het Britse merk de komende 5 jaar drie nieuwe modellen. Volkswagen onthult speciaal voor de opkomende markten de Volkswagen Polo sedan, die eerder deze week al uitlekte op foto.

Merken
Niet alleen de Indiase autobouwer Mahindra & Mahindra heeft interesse om het merk SsangYong over te nemen, ook Renault-Nissan aast op het Koreaanse merk, met name op de productiefaciliteiten. Ford stopt officieel met het merk Mercury vanwege tegenvallende verkoopresultaten en te weinig onderscheidend vermogen.

Autoverkopen
De autoverkopen stijgen voor de zesde achtereenvolgende maand, in mei met 20,3 procent.
Ook in de Verenigde Staten houdt de groei aan. De grote drie Amerikaanse fabrikanten profiteren maximaal.

Overige highlights:

Video tips:

Columns:

Meer autonieuws?
Bekijk het volledige nieuwsoverzicht op Autokopen.nl.