Distributeur Kroymans verwacht de hybride sportsedan Fisker Karma eind maart volgend jaar te kunnen leveren. De prijs is vastgesteld op 94.605 euro inclusief btw. Op de auto wordt geen bpm en motorrijtuigenbelasting geheven. De lage fiscale bijtelling van 14 procent maakt de Karma een gewild model voor ondernemers.

De Fisker Karma komt naar Nederland en wel in het voorjaar van 2011. Dat maakte exclusief distributeur voor Nederland, Kroymans Hilversum, gisteren bekend. Volgens dagblad De Telegraaf is de minimum netto verkoopprijs vastgesteld op 76.500 euro. Inclusief btw levert dit een consumentenprijs op van 94.605 euro.

De sportauto heeft een elektrische aandrijving waarmee zo’n 80 km kan worden gereden. Daarnaast is de fraai ogende Karma voorzien van een hulpmotortje dat tijdens langere afstanden de accu’s bijlaadt. De actieradius is daarmee ruim 480 km. Dankzij de schone aandrijving is de auto vrij van de aanschafbelasting BPM en hoeft er evenmin motorrijtuigenbelasting worden betaald.

De bijtelling voor zakelijke rijders ligt op slechts 14 procent. Kroymans zegt dan ook dat driekwart van de kandidaat-kopers bestaat uit succesvolle ondernemers. ‘Enkele tientallen’ hebben al een contract ondertekend en een aanbetaling gedaan.

De Fisker Karma is naast de standaarduitvoering straks ook leverbaar in uitrustingsniveau Eco-Sport. Deze zal, tegen een meerprijs van 8.000 tot 10.000 euro exclusief btw, luxe bieden zoals lederen bekleding. Voor wie leder een gruwel is, komt de Eco-Chic topversie met geheel ‘diervrij’ interieur. De prijs hiervan is nog onbekend. Pas tijdens de Autosalon van Parijs in september worden de definitieve specificaties vrijgegeven.