Verkeer in Peking

De autoshow van Peking is uitgegroeid tot een van de belangrijkste autobeurzen ter wereld. Dit jaar bezochten 780.000 mensen de Chinese autoshow.

De autoshow van Peking kon dit jaar rekenen op 780.000 bezoekers, waarvan 12.000 journalisten. Daarmee nestelt ‘Peking’ zich tussen belangrijke autoshows als die van Genève, Parijs en Frankfurt in. Ter vergelijking: de autosalon van Genève trok dit 692.000 bezoekers en die wordt toch wel gezien als een van de belangrijkste ter wereld.

De organisatie van de show in Peking meldt dat er 990 auto’s op de beursvloer stonden en dat er maar liefst 89 primeurs te bewonderen waren. Hoewel het grootste deel van Chinese afkomst laten steeds meer Amerikaanse en Europese fabrikanten nieuwe modellen of conceptcars debuteren in China. Onder andere BMW, Audi, Mercedes, Volkswagen en Citroën brachten een primeur mee naar Peking.

De autoshow in Peking hoopt de komende jaren verder uit te groeien tot een show met internationale allure. China is nu de grootste automarkt ter wereld en heeft nog veel groeipotentie. En daarmee neemt ook het aanzien van de Chinese autoshows de komende jaren verder toe.