4 tot en met 10 september 2010.
Tussen de prijzenregen van nieuwe automodellen zitten de prijskaartjes van enkele volledig elektrisch aangedreven auto’s. Nu er concurrentie ontstaat worden elektrische auto’s betaalbaarder. Er is meer goed nieuws want het merk Cadillac keert terug op de Europese markt.

Elektrisch rijden betaalbaarder
De prijs van de elektrische Peugeot iOn ligt op hetzelfde niveau als van zijn Citroën- en Mitsubishi-broertjes: 29.550 euro exclusief btw en circa 35.000 euro inclusief. De nieuwe importeur van de reeds verkrijgbare Think City verlaagt de netto prijs met bijna 7.000 euro om de nieuwe concurrentie aan te gaan.

Overige autoprijzen
Citroën introduceert belastingvrije modellen van de C3 en DS3. Leaserijders profiteren van het lage bijtellingstarief van 14 procent. Verder zijn de prijzen en specificaties bekendgemaakt van de nieuwe Volvo V60 en Mazda 5, evenals van de gefacelifte Ford Mondeo en Renault Laguna.

Parijs: herstart en premières
Op de Autosalon van Parijs maakt het Amerikaanse luxemerk Cadillac een herstart. Het toont het volledige 2011-gamma voor Europa op de autobeurs. Daar staat ook de sportieve Opel GTC Paris conceptcar die de nieuwe ontwerptaal van het Duitse merk uitbeeldt. Het productierijpe model van de nieuwe Chevrolet Aveo heeft een uiterlijk dat eveneens jongeren aan kan spreken. De nieuwe Bentley Continental GT lijkt op het eerste gezicht nauwelijks veranderd. Maar schijn bedriegt.

Overige highlights:

Video tips:

Columns:

Meer autonieuws?
Bekijk het volledige nieuwsoverzicht op Autokopen.nl.