Saab 9-3 ePower

Saab richt een joint venture op met het Amerikaanse bedrijf Axle Manufacturing. De nieuwe firma gaat elektrische aandrijflijnen ontwikkelen en verkopen aan andere autofabrikanten.

Saab gaat de samenwerking aan met de Amerikaanse specialist Axle Manufacturing. De twee bedrijven richten samen een nieuwe joint venture op met de naam e-AAM Driveline Systems. Het nieuwe bedrijf start op 1 oktober en gaat elektrische aandrijflijnen ontwikkelen en verkopen.

e-AAM start met de ontwikkeling van elektrische vierwielaandrijving. Het bedrijf biedt dat systeem vanaf 2012 aan als pakket – dat eenvoudig is toe te passen op elk platform – aan andere autofabrikanten. Saab zal als klant vanaf 2012 zelf ook de systemen gaan afnemen.

Saab-CEO Jan Ake Jonsson is blij met de nieuwe samenwerking: “Voor Saab is de aankondiging van deze samenwerking een grote stap voorwaarts in de richting van een succesvolle toekomst als onafhankelijk bedrijf. Deze joint venture zal de expertise van Saab en de kennis, productie en marketingkwaliteiten van AAM combineren, wat zal leiden tot een sterk samenwerkingsverband.“