Ferrari stuurt de eerste beelden van de nieuwe 458 Spider de wereld in. De open variant van de 458 Italia heeft geen softtop zoals zijn voorganger maar een ingenieuze aluminium hardtop.

De IAA in Frankfurt – die over enkele weken van start gaat – staat bij Ferrari in het teken van de nieuwe 458 Spider. Die heeft in tegenstelling tot z’n voorganger een aluminium klapdak. Een gepatenteerde dakconstructie laat het dak in twee delen achter de voorstoelen en voor de motor verdwijnen in de carrosserie. Het dak en inklapmechanisme zijn 25 kg lichter dan de softtop van F430 Spider. Naast licht is het systeem ook snel, het duurt slechts 14 seconden om het dak te openen.

Omdat de hardtop maar weinig ruimte inneemt heeft Ferrari de moeite genomen om een klein achterbankje te monteren voor bagage. De twee bulten bovenop de auto zien er niet alleen fraai uit maar zorgen voor een optimale luchttoevoer naar de motor. Ferrari zegt dat de Spider ten opzichte van de 458 Italia niets aan aerodynamica inboet. Ook is er geen verschil in stijfheid van de koets met het dak open of dicht.

Een elektrisch bedienbare luchtstopper zorgt ervoor dat inzittenden tot 200 km/u zonder stemverheffing met elkaar kunnen communiceren. Behalve als je vol gas geeft, want dan laat de 4,5 liter V8 570 pk los op de achterwielen. De prestaties zijn nagenoeg gelijk aan die van de dichte 458. Ferrari belooft een 0-100 km/u sprint in ‘minder dan’ 3,5 seconden en de topsnelheid bedraagt 320 km/u.