Bentley onthult op de aankomende autoshow van Frankfurt de Continental GTC. We hebben nu alvast de eerste beelden en informatie.

De tweede generatie Bentley Continental GTC meldt zich. De op de GT gebaseerde cabriolet komt eind dit jaar op de markt en heeft dezelfde 6,0 liter W12-motor aan boord. Met een vermogen van 575 pk en een koppel van 700 Nm kom je niet snel iets tekort. Bentley belooft dan ook een 0 tot 100 km/u-sprint in slechts 4,8 seconden. Een nieuwe QuickShift-automaat zorgt voor de overbrenging.

Ten opzichte van de uitgaande GTC heeft het nieuwe model een gespierder voorkomen. Bentley zet het ontwerp kracht bij door de auto standaard af te leveren op 20 inch wielen, 21 inch is een optie. De toegenomen spoorbreedte zorgt voor een betere wegligging en de besturing is scherper dan voorheen.

In het handgebouwde interieur vragen leder, hout, aluminium en hoogpolige tapijten de aandacht. Uiteraard biedt Bentley talloze kleur- en materiaalcombinaties aan. Eind dit jaar komt de nieuwe GTC naar Nederland, de prijs exclusief belastingen bedraagt 170.060 euro.