Vettel als Infiniti-ambassadeur

Dat het merk Infiniti op de IAA-autoshow aanwezig zal zijn is bekend, maar niet met wat. Volgens geruchten gaat het om een ‘sportief studiemodel’ dat ontwikkeld is in samenwerking met Formule 1-wereldkampioen Sebastian Vettel.

De meeste premières voor de autoshow IAA in Frankfurt zijn inmiddels bekend, velen ervan reeds onthuld. Maar wat het Japanse luxemerk Infiniti meebrengt is nog steeds vaag. Een video, door het Formule 1-team Red Bull Racing gepost op YouTube, brengt de geruchtenstroom op gang dat het zou gaan om een ‘Sebastian Vettel Edition’ van de FX 50. De cross-over FX kreeg onlangs een bescheiden facelift, die in het najaar hier wordt verwacht.

Of de Vettel Edition een aangepast model betreft, een car kit of een pakket uit de Infiniti Performance Line (IPL) blijft onduidelijk. Het filmpje toont slechts een momentopname uit besprekingen die F1-wereldkampioen Vettel en Infiniti’s senior vice-president Shiro Nakamura voeren over een niet nader genoemd model. De verwijzing ‘jij rijdt deze toch in het wit’ wordt door de media echter opgevat als een verwijzing naar Vettels personenauto, een Infiniti FX 50.

Spectaculair is het stuurwiel dat de heren in handen hebben. Deze heeft de vorm van een stuur uit de Formule 1-auto’s, inclusief circa twintig knoppen en schakelpeddels. Onbekend is of dit stuurwiel, gemaakt uit koolstofvezel, in de Vettel Edition terechtkomt. Dat zou een primeur zijn voor een straatauto. Een andere verrassing is of Vettel het studiemodel zelf op de IAA komt onthullen.

Het merk Infiniti sponsort sinds dit F1-seizoen het Red Bull Racing team. Sinds enige maanden is Sebastian Vettel ambassadeur voor het merk. Hiervoor mocht de jonge coureur een model naar keuze uitzoeken. Hij koos voor de FX 50, naar verluidt omdat zijn mountain bike daar makkelijk achterin past.