Het D-segment wordt uitgebreid met de Lancia Flavia Cabrio. Dit model verschijnt in slechts een uitrusting: ‘all inclusive’.

Op de Autosalon van Genève eerder dit jaar presenteerde Lancia de Flavia Concept. Daar werd zo enthousiast op gereageerd dat Lancia over 2 weken al de productieversie van de cabriolet presenteert, op de autoshow IAA in Frankfurt. Het merk heeft dan ook nauwelijks iets aan het model gewijzigd.

Er passen vier volwassenen in de Flavia. De auto biedt dan ook behoorlijk wat ruimte dankzij de lengte van 4,90 meter, de breedte van 1,80 meter en de hoogte van 1,40 meter. Wat ook helpt is de wielbasis die 2,76 meter lang is. De strakke zijkanten geven de auto een langgerekt uiterlijk. De Flavia staat op 18 inch lichtmetalen wielen.

Lancia richt zich met de cabriolet op mensen die ‘exclusiviteit, technologie en Italiaanse stijl’ zoeken. De materialen die in het interieur zijn toegepast – veel leder, chromen afwerking – moeten het comfort van de inzittenden verhogen. Zo zijn bijvoorbeeld de radio, mobiele telefoon en cruise control te bedienen vanaf het stuurwiel, dat met leder is bekleed.

De Lancia Flavia Cabrio verschijnt in slechts een uitrusting, die volgens het merk ‘all inclusive’ is. Standaard is de auto uitgerust met onder meer een audiosysteem, satellietnavigatie en het Uconnect-multimediasysteem. Voor de veiligheid zorgen airbags, elektronische stabiliteitscontrole, ABS, airbags en Isofix-bevestigingspunten. De 175 pk sterke 2,4 liter benzinemotor wordt gekoppeld aan een zestraps transmissie.

Op de IAA deelt de Lancia Flavia Cabrio de beursvloer met de andere nieuwe en vernieuwde modellen van het Italiaanse merk. De Thema en de Voyager – die net als de Flavia hun oorsprong vinden in de Chrysler-familie – staan vanaf oktober bij de dealers. Prijzen volgen nog.