Na afwezigheid van negen jaar keert de Golf Cabriolet weer terug. Op de autosalon van Genève maakt de dakloze Golf zijn debuut.

Volkswagen laat de Golf Cabriolet weer terugkeren. Niet ten koste van de Eos want die blijft gewoon in het assortiment. De nieuwe Golf Cabriolet debuteert op de autosalon van Genève volgende week. Het recept wijzigt Volkswagen niet: vier zitplaatsen en een stoffen kap.

In slechts 9,5 seconden na een druk op de knop zit je in de zon. De bediening gaat altijd elektrisch en kan tot een snelheid van 30 km/u. Wél verdwenen ten opzichte van de laatste Golf Cabriolet is de zichtbare rolbeugel. De Golf Cabriolet anno 2011 beschikt over automatische rolbeugels die uitklappen bij een koprol.

Het ontwerp van de Cabriolet wijkt af van de hatchback. Vanaf de voorschermen is de cabrio opnieuw vormgegeven. Volkswagen levert de auto standaard met LED-achterlichten en wanneer je bi-xenonverlichting aankruist op de optielijst dan krijg je ook LED-jes aan de voorzijde als dagrijverlichting. De Cabriolet wordt leverbaar met zes verschillende motoren met maximaal 210 pk. Instapper is de 1.2 TSI die met z’n CO2-uitstoot van 132 g/km in de 20 procent bijtellingscategorie valt. Prijzen zijn nog niet bekend, rond de zomer verschijnt de auto op de markt.