We hebben nieuw beeld van de Saab 9-5 SportCombi. De stationwagen is een van de drie primeurs van het Zweedse merk op de autosalon van Genève.

Saab laat van zich horen op de autosalon van Genève, die volgende week van start gaat. De 9-5 SportCombi is de belangrijkste primeur, Saab verwacht veel van deze auto. In veel landen zal de SportCombi meer dan 50 procent van de verkopen voor zich opeisen.

Saab is nog niet erg scheutig met informatie over de 9-5 SportCombi. Voor meer info moeten we wachten tot volgende week, wanneer de autosalon van Genève van start gaat. Wel is bekend dat de orderboeken worden geopend in april, als de 9-5 SportCombi op de AutoRai staat.

Ander nieuws van Saab is de vernieuwde 9-3 en een mysterieuze conceptcar. Die laatste laat de toekomstige designrichting van Saab zien, die teruggrijpt naar de Scandinavische roots en het vliegtuigverleden van het merk. Ook op technisch gebied biedt de conceptcar een kijkje in de toekomst. De auto heeft vierwielaandrijving in combinatie met hybridetechniek en een nieuw communicatieplatform dat draait op een Android besturingssysteem.