Infiniti EX rijker uitgerust

De midden- en topuitvoering van de Infiniti EX zijn voortaan rijker uitgerust. Onder meer een navigatie-entertainmentsysteem en een Bose-audiosysteem behoren nu standaard tot de EX GT en GT Premium.

Infiniti voegt extra features toe aan de standaarduitrusting van de GT- en GT Premium-versies van de Infiniti EX. Deze worden voortaan alle voorzien van Infiniti’s Connectiviti+ navigatie- en entertainmentsysteem. Dit omvat onder meer een 30 GB-harddisk, stemherkenning, touchscreen, 10 GB Music Box, dvd-speler, Bluetooth-aansluiting en audio streaming. Het Bose Premium Sound System, nu ook standaard, komt met elf speakers. Ten slotte voegt Infiniti 19 inch velgen toe.

De prijzen van de GT-uitvoering gaan een kleine 500 euro omhoog. Dat is een schijntje vergeleken met de toegevoegde features. Het Connectiviti+ systeem kost los bijvoorbeeld al 3.240 euro. De Infiniti EX 37 GT (benzineversie) kost voortaan 76.090 euro, de 30d GT (diesel) 75.690 euro.

De GT Premium krijgt vanaf heden ook bovengenoemde uitrusting erbij. Omdat Connectiviti+ op deze topuitvoering al standaard was wordt de meerprijs slechts circa 300 euro. Voor de EX37 GT Premium wordt voortaan 81.510 euro gevraagd, voor de EX30d GT Premium 81.110 euro. De nieuwe standaarduitrusting wordt per 1 juni geleverd.

De lakkleur Malbec Black, eerder voorbehouden aan de Infiniti M, is nu ook verkrijgbaar voor de EX. Deze lak is voorzien van het zelf herstellende Scratch Shield.