Later deze week onthult Mercedes de nieuwe M-Klasse officieel maar nu al liggen de eerste beelden op straat. De Duitse website motor-talk.de heeft de eerste plaatjes van een ingescande brochure in handen.

Zie hier de nieuwe Mercedes M-Klasse. De eerste beelden van de nieuwe SUV zijn voor de officiële onthulling uitgelekt. Op de foto’s is te zien dat Mercedes in grote lijnen vasthoudt aan het bestaande recept, al is het nieuwe ontwerp wel wat strakker dan dat van de huidige M-Klasse.

We zien wat trekjes van de GLK en ook opvallend is dat de nieuwe M-Klasse iets lager is en daardoor meer de crossover-kant opgaat, zoals de huidige trend is. Wel is de kenmerkende, aan de zijkant doorlopende achterruit behouden gebleven.

Omdat de officiële informatie nog ontbreekt moeten we nog even gissen welke motoren de nieuwe ‘M’ onder de kap krijgt. We zetten in op de 3,5 liter V6 met 306 pk en de 407 pk sterke V8. Qua diesels kunnen we in ieder geval de 3.0 CDI met 265 pk verwachten, later volgt waarschijnlijk de zuinige 2,1 met 201 pk. Op de IAA in Frankfurt in september beleeft de auto zijn publieksdebuut.