Mercedes opent de orderboeken voor de SLS AMG Roadster. De prijs bedraagt 266.200 euro en de levering start in oktober, een maand na het publieksdebuut op de IAA in Frankfurt.

Mercedes maakt de prijs bekend van de nieuwe SLS AMG Roadster: 266.200 euro. Dat is exact 10.000 euro meer dan de coupé kost. Voor die meerprijs krijg je een volledig elektrisch bedienbare cabriokap, die in elf seconden te openen is tot een snelheid van 50 km/u.

De standaarduitrusting omvat onder andere: bi-xenon koplampen, LED-dagrijverlichting, grootlichtassistent, lederen bekleding, harddisk navigatiesysteem, verwarmde stoelen, keyless go-systeem, metallic lak, een windscherm en 19 inch lichtmetalen wielen vóór en 20 inch achter.

Je kunt daarna losgaan op de optielijst. Een greep uit de collectie. Keramische remschijven kosten 13.284 euro. Een carbon-pakket voor het interieur moet ruim 8.000 euro opbrengen en de speciale kleur Alubeam Silver heeft een meerprijs van bijna 15.000 euro. Bang&Olufsen audio? Dat is dan 8.211 euro. De orderboeken zijn per direct geopend, de eerste leveringen vinden plaats in oktober. Voorafgaand daaraan zal Mercedes SLS AMG Roadster presenteren op de autoshow van Frankfurt.