Hyundai heeft eerste plaatjes van de i40 sedan vrijgegeven. Die komt in het vierde kwartaal van dit jaar op de markt.

Hyundai draait de introductie van stationwagen en sedan om. Eerst onthulde het merk op de autoslon van Genève in maart de i40 ‘wagon’ en nu volgt de sedan. De vierdeurs-uitvoering debuteert op de autoshow van Barcelona, die vandaag van start is gegaan. Overigens hanteert Hyundai voor beide carrosserie-uitvoering dezelfde naam. De toevoeging CW zoals de i30 die gebruikt gooit het merk overboord.

Hyundai belooft dat de i40 sedan voorin de meeste hoofd-, been- en schouderruimte in z’n segment biedt. De ‘fluidic sculpture’-vormgeving is volgens het merk niet ten koste gegaan van de binnenruimte. De totale lengte van de i40 – die gaat concurreren met de Volkswagen Passat en Peugeot 508 – is 4,74 meter, waarvan 2,77 meter ten goede komt aan de wielbasis.

Net als de stationwagen is de sedan leverbaar met vier motoren. De 1.6 GDI benzinemotor valt net als 1,7 liter diesel met 115 pk in de 20 procent bijtellingscategorie. Leasebedrijven tonen dan ook veel interesse in de nieuwe Hyundai. Naast deze twee bijtellingskampioenen levert Hyundai nog de nieuwe 2.0 GDI benzinemotor met 177 pk en een 136 pk sterke uitvoering van de 1.7 dieselmotor. In het vierde kwartaal van dit jaar komt de i40 sedan op de markt, prijzen zijn – ook die van de stationwagen – nog niet bekend.