De naam zegt alles al: de Lexus IS-F Circuit Club Sport Package is een upgrade om het Lexus IS-topmodel zo sportief te maken dat ‘ie perfect is voor gebruik op het circuit. Deze week wordt het model met pack onthuld in Tokio.

Lexus heeft bevestigd dat het deze week een speciaal geprepareerde IS-F meeneemt naar de Tokyo Motor Show. Vorig jaar was daar al de IS-F Circuit Club Sport Concept te zien, nu gaat het om de IS-F met Circuit Club Sport Package. Het pakket met uiterlijke en technische verbeteringen moeten leiden tot betere grip en rijeigenschappen van de auto. Tevens reduceert het pack het gewicht van de IS-F tot 1.700 kg.

Het Circuit Club Sport Package bestaat allereerst uit een aerodynamische, carbon body kit met nieuwe motorkap, spoiler voor plus diffuser en vleugel achter. Lichtgewicht aluminium wielen kunnen desgewenst nog vervangen worden door ultralichte velgen van magnesium. In het Package zit ook een nieuw slip differentieel en een verbeterd remsysteem, evenals een kit voor sportievere ophanging.

Of de prestaties zullen veranderen is nog onbekend. In ieder geval wordt de aandrijflijn niet gewijzigd, de Lexus IS-F Circuit Club Sport Package gebruikt de vijfliter V8-motor en achttraps automaat uit de reguliere IS-F. De motor levert als top 423 pk en 505 Nm koppel.

Lexus heeft geen mededelingen gedaan over leveringen van het pack. Daarom weten we niet of en wanneer het in Europa verkocht gaat worden. Hoeveel het Circuit Club Sport Package zal kosten moeten we je eveneens verschuldigd blijven. De nieuw aangeklede IS-F debuteert aanstaande woensdag in Tokio.