Mitsubishi heeft twee zeer belangrijke nieuwe modellen op de autoshow van Tokio staan: de Mirage en PX-MiEV II. Beide auto’s krijgen nog een andere naam voordat ze naar Europa komen.

De Mitsubishi Mirage schittert in Tokio. In het grijs nog een beetje anoniem maar de kleur groengeel doet wonderen. Dat vindt ook de woordvoerder van Mitsubishi: “Alle auto’s in dat segment zouden zo’n kleur moeten hebben.”

De Mirage is volgens de PR-man niet de opvolger van de Colt maar heeft wel nagenoeg dezelfde binnenruimte en bovendien staat er geen andere compacte auto in de planning. De Mirage, die nog een andere naam zal krijgen voordat ‘ie naar Nederland gaat, zweeft qua formaat tussen het A- en B-segment in, net als de nieuwe Nissan Micra. De auto komt alleen als vijfdeurs op de markt, met twee motoren – een 1.0 en een 1.2, beide benzinemotoren – en stoot ‘minder dan 100 g/km CO2 uit’. Er is nog een verschil met de Colt. De prijzen van dat model beginnen nu bij 12.000 euro, terwijl de Mirage volgens de woordvoerder ‘minder dan 10.000 euro’ gaat kosten.

De PX MiEV II bevindt zich nog in de conceptfase maar komt eerder op de markt dan de Mirage. Die laatste staat voor 2013 op de planning, de productieversie van de PX-MiEV II eind 2012. Hij volgt dan de Outlander op. Dat wordt niet gezegd met zoveel woorden maar ‘de PX MiEV II heeft wel het formaat van de Outlander.’ De belangrijkste versie van de SUV komt in 2013, de Plug-in Hybrid. Die profiteert met een CO2-uitstoot van minder dan 50 g/km straks maximaal van alle belastingvoordelen.