Volkswagen komt binnen een paar jaar met een hybride uitvoering van de Jetta op de markt, zoals de Compact Coupé Concept uit 2010 al liet zien. Die coupé was de voorbode van de Jetta zoals ‘ie nu te koop is.

Volkswagen toonde begin 2010 op de autoshow van Detroit de Compact Coupé Concept, die als voorbode diende voor de huidige generatie Jetta. De hybridetechniek die het studiemodel aan boord heeft wordt binnen een paar jaar werkelijkheid in de Jetta. Dat heeft een woordvoerder van het merk verklaard tegenover de Amerikaanse website Car and Driver.

De Jetta wordt de tweede hybride van Volkswagen, nu heeft het merk alleen de Touareg Hybrid in het gamma. De Jetta Hybrid krijgt een 1.4 TSI-motor met 150 pk, gekoppeld aan een 27 pk sterke elektromotor en een DSG-automaat.

Helaas is er niet alleen maar goed nieuws, er komt namelijk geen coupé van de Jetta. Ondanks de positieve reacties die het merk ontving op de Compact Coupé Concept heeft Volkswagen een streep door de auto gezet. Dat komt mede doordat de fabriek in Mexico, waar de Jetta van de band loopt, niet voldoende productiecapaciteit heeft.