Ford B-Max

De Ford B-Max is een vleesgeworden conceptcar. De auto heeft namelijk als uniek kenmerk het ontbreken van een B-stijl. En dat is iets wat je meestal alleen op studiemodellen ziet.

Iets minder dan een jaar geleden, op de autosalon van Genève, onthulde Ford de B-Max Concept. Ford kondigde toen al aan dat deze auto nagenoeg productieklaar is en het merk heeft woord gehouden. Vandaag presenteert Ford de eerste officiële foto van de B-Max zoals ‘ie straks in de showroom komt te staan.

Het unieke aan deze auto zie je pas als je de portieren opent. Een B-stijl ontbreekt, waardoor vooral achterpassagiers een zee van ruimte hebben om in te stappen. Ford heeft extra verstevigingen in de schuifdeuren en voorportieren aangebracht om het gemis ervan op te vangen.

Het merk belooft een flexibel interieur met ‘hoge kwaliteit’ afwerking en toegepaste materialen. Onder de motorkap gaat Fords nieuwe 1.0 Ecoboost-motor een belangrijke rol spelen. Ook TDCi-dieselmotoren vinden hun weg naar de B-Max. In de loop van 2012 komt de auto op de markt, eerst beleeft hij zijn werelddebuut op de autosalon van Genève in maart. Voor het noemen van prijzen is het nog te vroeg.