Zoals verwacht zijn er in juni fors meer auto’s op kenteken gezet, 52 procent meer dan in juni 2011. Veel auto’s zijn nog snel op naam gezet voordat de strengere bijtellings- en BPM-grenzen van kracht werden op 1 juli.

Juni 2012 gaat de boeken in als de beste autoverkoopmaand in jaren. Ruim 76.000 auto’s zijn er afgelopen maand op kenteken gezet, zo blijkt uit cijfers van Bovag, Rai en RDC. Dat betekent een stijging van 52 procent ten opzichte van juni 2011. Een klein beetje vertekend is dit cijfer wel, want veel auto’s zijn nog niet daadwerkelijk verkocht maar staan op naam van de dealer of leasemaatschappij, te wachten op een koper of leaseklant die nog wil profiteren van de oude belastingregels.

Vooral auto’s die na 1 juli niet meer in de 14 of 20 procent bijtellingscategorie vallen zijn in juni veel ‘verkocht’. De Renault Megane profiteert ook na 1 juli van 14 procent bijtelling maar mag zich in juni toch de best verkochte auto van ons land noemen. De nummer 2 is de Volkswagen Passat, gevolgd door de Polo, de Chevrolet Spark en de BMW 3 Serie. De Peugeot 208 is al op stoom en bezet de elfde plaats met bijna 1.500 verkochte exemplaren.

Het best verkochte merk – ook in de knotsgekke junimaand – is en blijft Volkswagen met ruim 10.000 verkochte auto’s. De rest van de top 5 bestaat uit Opel, Renault, Peugeot en Ford.