Eind november staat de Ford B-Max in de showroom maar de orderboeken zijn nu al geopend. Dan is het wel handig als je weet wat ‘ie kost en dus heeft Ford de prijzen bekend gemaakt.

Ford biedt de B-Max aan vanaf 18.495 euro. Het meest opvallend aan de compacte MPV is het ontbreken van de B-stijl, waardoor de instap zowel achter- als voorin riant is. Ford noemt dit het Easy Acces Door System.

De vanafprijs geldt voor de B-Max met 1.0 Ecoboost-motor met 100 pk in Ambiente-trim. Deze is uitgerust met zeven airbags, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening en een radio/cd/mp3-speler. De 1.0 Ecoboost is er ook met 120 pk, dan moet je minimaal 22.325 euro meebrengen. Een automaat is alleen verkrijgbaar op de 1.6 met 105 pk, deze versie kost minimaal 22.470 euro. Dieselen kan vanaf 24.350 euro in de 1.6 TDCi Trend met 95 pk.

Naast de Ambiente-uitvoering is er de Trend, die airconditioning en een boordcomputer toevoegt aan de uitrusting. De Titanium is de meest luxe uitvoering met onder andere climate control, licht- en regensensoren, 16 inch lichtmetalen wielen, cruise control, led-dagrijverlichting en Bluetooth.