Dacia Dokker

De Dacia Lodgy staat nog niet eens in de showrooms of het merk introduceert weer een MPV, de Dokker. Dit keer gaat het om een vijfpersoonsauto met schuifdeur(en).

Vandaag opent de Auto Expo Casablanca 2012 en daar staat een heuse wereldprimeur: de Dacia Dokker. Het nieuwe model verschijnt als bestelwagen en als MPV (hier afgebeeld). Dat laatste is opmerkelijk want onlangs presenteerde Dacia al een ‘ruimte-auto’, de Lodgy. Laatstbedoelde biedt vijf of zeven zitplaatsen, de Dokker kent alleen een vijfpersoons lay-out. Wat de nieuwkomer voorheeft op de Lodgy is dat de Dokker beschikking heeft over, naar keuze, een of twee schuifdeuren.

De uiterlijke gelijkenis met de Lodgy is vooral te vinden aan het front. De Dacia Dokker is echter hoger en korter. De auto is dan ook gebaseerd op de Renault Kangoo, waarmee het uiterlijk opzij meer overeenkomt. Volgens vast Dacia-recept is de meeste technologie overgenomen (ook van de Kangoo), daarmee weten kopers dat het gaat om bewezen techniek. De uitrusting zal beperkt blijven tot het hoognodige, waardoor een budgetprijs mogelijk is.

Volgens dagblad De Telegraaf onderzoekt de Nederlandse Dacia-importeur nog of de Dokker naar Nederland komt. Bij een positieve uitkomst staat de nieuwe MPV volgend jaar bij de dealers. Pas dan kan het merk uitsluitsel geven over de motorisering en prijzen. De Dokker zal worden geproduceerd in Marokko. De naam staat voor een dokwerker en is een verwijzing naar de ruimte en het gemak waarmee deze in- en uit te laden is.