Opel Cascada

Bij de aankondiging van de Opel Cascada vorige week liet Opel alleen de bovenste helft van haar nieuwe cabriolet zien. Op internet zwerft inmiddels de héle foto rond.

Beetje flauw is het wel, de aankondiging van Opel vorige week. Het merk maakte toen bekend dat haar nieuwe cabriolet Cascada heet, in een persbericht dat vergezeld werd door twee afbeeldingen waarop alleen het bovenste deel van de auto is te zien. Nu hebben we ook de onderste helft.

Hoewel Opel eerder in het begeleidende persbericht aangaf dat de Cascada ‘geen Astra Cabrio’ is – vandaar ook de afwijkende naam - lijkt deze foto het tegendeel te bewijzen. De koplampen, achterlichten en de vouwen in de flanken zijn afkomstig van de Astra.

De Cascada is een volwaardige vierzits cabriolet met een lengte van 4,70 meter. Opel wil met deze auto wat hogerop. Toch worden auto’s als de Golf Cabrio en Renault Megane CC waarschijnlijk zijn belangrijkste concurrenten. Als je de Cascada in levenden lijve wilt zien moet je nog even geduld hebben, op de autosalon van Parijs eind deze maand staat ‘ie namelijk niet.