De nieuwe Subaru Forester is af. Dat blijkt uit de plaatjes in een Japanse brochure, die voortijdig op internet terecht is gekomen.

Subaru neemt hem niet mee naar de autosalon van Parijs die eind deze week van start gaat maar dat mag de pret niet drukken. De nieuwe Forester is klaar en het foldermateriaal is op internet beland. Daarom kunnen we niet alleen de eerste beelden laten zien maar hebben we ook alvast wat informatie over de SUV.

De nieuwe Forester is nog altijd als zodanig herkenbaar maar heeft een wat meer ‘hatchback-achtig’ uiterlijk gekregen. De neus vertoont grote gelijkenis met die van de XV. De vouwen in het plaatwerk van de portieren geven de Forester een sportievere look. Het interieur heeft ook een make-over gekregen, we halen weer de XV erbij als vergelijkingsmateriaal. Niet zo vreemd, dat is namelijk de meest recente Subaru.

In de brochure staat ook informatie over de afmetingen van de auto en de leverbare motoren. De nieuwe Forester is 35 mm langer dan het huidige model, waarvan 20 mm ten goede komt aan de wielbasis en dus de achterpassagiers. De totale lengte van de auto groeit naar 4,59 meter. Op de Japanse markt wordt de SUV leverbaar met 2.0 boxermotor een twinscroll turbomotor (ook een 2.0). In Nederland komt daar de 2.0 dieselboxermotor nog bij. Volgend jaar wordt de nieuwe Forester leverbaar.