De nieuwe Cadillac CTS is nog maar net onthuld of de roep om een coupé of wagon-versie begint alweer. Gaan die er echt komen?

De nieuwe Cadillac CTS moet het merk definitief een plek geven in het segment dat door Duitse automerken wordt gedomineerd. Het nieuwe model werd vorige maand onthuld en volgt de huidige CTS op, een auto die in Europa nog niet erg bekend is.

Daar moet met het nieuwe model verandering in komen. Een wagon is daarbij een must, dat is zelfs in het luxe E-segment een belangrijke carrosserievariant. Cadillac doet nog geen mededelingen over nieuwe versies - behalve dan dat er snelle CTS-V uitvoeringen op stapel staan.

Uit de woorden van een marketingmanager van Cadillac op de Amerikaanse website Edmunds.com valt wel op te maken dat Cadillac wellicht werkt aan een coupéversie. Hij is zeer te spreken over het succes van de huidige coupé en noemt het ‘een goed segment voor Cadillac’. Alles leuk en aardig maar heeft Cadillac niet begin dit jaar de elektrisch aangedreven coupé ELR onthuld? Zou dat niet de vervanger van de CTS Coupé kunnen zijn?