De reeds in Amerika rondrijdende Hyundai Grand Santa Fe debuteert begin maart in Europa. De zevenzits-SUV is speciaal voor de Europese markt aangepast.

Enkele maanden geleden debuteerde de Noord-Amerikaanse Hyundai Santa Fe met extra zitrij. Deze verlengde Santa Fe wordt in maart voorgesteld aan de Europese consumenten, onder de naam 'Grand Santa Fe'. Dat gebeurt op de autosalon van Genève.

De Hyundai Grand Santa Fe heeft een 10 cm langere wielbasis dan de reguliere Santa Fe. De totale extra lengte bedraagt echter 22,5 cm, waardoor er extra ruimte is voor bagage en voor de benen van passagiers. De zevenzitsuitvoering is nauwelijks breder en hoger dan de vijfpersoons. De inhoud van de bagageruimte bedraagt een mooie 607 liter. 

De te onthullen Grand Santa Fe is 'aangepast aan de eisen van de Europese automobilist'. Het chassis is anders afgesteld dan het Amerikaanse, het weggedrag en de rijeigenschappen zijn verbeterd. De SUV wordt in Europa voorzien van de 2.2 CRDi R-dieselmotor. Naast een behoorlijk vermogen van 197 pk zou deze vernieuwde krachtbron zuinig zijn, maar de cijfers hierover ontbreken nog.

Ook wijkt de Europese Grand Santa Fe uiterlijk af van de Noord-Amerikaanse. Als je goed kijkt zou je enkele aanpassingen in de grille, mistlampen, voorbumper en achterzijde moeten kunnen onderscheiden. Na de introductie in Genève volgen de prijzen.