Suzuki Alto

Suzuki heeft de CO2-uitstoot van de Alto opnieuw verlaagd, dit keer tot 94 g/km. Dat betekent dat de stadsauto ook in 2013 is vrijgesteld van BPM en dat zakelijke rijders slechts 14 procent bijtellen.

Suzuki is kampioen CO2-verlagen. Bij elke aanscherping van de regels snoept het merk weer een paar gram CO2 van de uitstoot van de Alto af. Dat gebeurde al op 1 juli en nu dus weer. De CO2-uitstoot gaat van 99 g/km naar 94 g/km en dat is genoeg om ook in 2013 van alle voordelen te profiteren.

Die voordelen zijn: je betaalt geen BPM bij aanschaf en je betaalt geen wegenbelasting. Dat laatste voordeel kreeg je toch wel omdat die grenzen niet zijn aangescherpt. Voor zakelijke rijders blijft het gunstige tarief van 14 procent intact.

Suzuki heeft de CO2-verlaging bereikt door een start/stop-systeem te monteren op de Alto. Het brandstofverbruik ligt nu – in theorie – op 4,1 l/100 km (1 op 24,4). De vanafprijs van de Alto bedraagt 8.299 euro. Overigens gelden de belastingvoordelen alleen voor de handgeschakelde versies.