Mode-ontwerper Roberto Cavalli heeft voor het Life Ball-evenement een Mini Paceman aangekleed. De auto wordt geveild voor het goede doel.

Voor het dertiende jaar op rij doneert Mini een auto voor de veiling van het Life Ball-evenement. De opbrengsten gaan naar de bestrijding van aids. Dit jaar heeft Mini de Italiaanse mode-ontwerper Roberto Cavalli gevraagd om een Paceman aan te kleden.

De Mini Life Ball 2013 draagt een bijzondere zwart-bruine kleur, die afhankelijk van de lichtinval verschillende tinten laat zien. Meest opvallend zijn natuurlijk de goudkleurige onderdelen, zoals de wielen, spiegelkappen en zelfs het dak. Op het dak zit bovendien een enorm Cavalli-logo.

Het interieur is ook op typische Cavalli-wijze aangekleed. De kleurencombi zwart en goud keert hier terug. Chique lederen bekleding op het stuur en de stoelen, goudkleurige stiksels en diverse andere goudkleurige interieurdelen kleden de speciale Mini aan. Let ook op het parfumflesje dat je bij de auto krijgt.  

Wil je deze speciale Mini one-off? Dan moet je snel afreizen naar Wenen, waar Life Ball 2013 wordt gehouden. Daar wordt de auto vanavond geveild.

Update 28 mei 12:00

De auto is geveild voor een bedrag van 150.000 euro. Nooit eerder haalde Mini zo'n hoog bedrag op voor een Life Ball-auto.