De Morgan 3 Wheeler is iets aangepast. Op basis van gebruikerservaringen zijn het chassis en de rij-eigenschappen verbeterd. 

Toen de eerste Morgan 3 Wheeler in 2011 de fabriek uitreed was 'ie afgesteld zoals de technici van de Morgan Motor Company dachten dat goed was. Voor een performance driewieler bestond geen 'benchmark', er waren geen 'best practices' om te volgen. De auto was immers uniek. 

Ruim 2 jaar later heeft Morgan voldoende feedback van de eigenaren ontvangen om het model aan te passen op basis van praktijkomstandigheden. Met name de afwijkende omstandigheden in de Verenigde Staten ten opzichte van thuisland Groot-Brittannië voegde waardevolle informatie toe. 

We hebben onze eigen real-life data genomen en feedback van onze klanten en [op basis daarvan] de nieuwe features doorgevoerd

Het resultaat? Het chassis is nu anders afgesteld om de torsiestijfheid te verhogen. Bij hoge snelheid heeft de stuurinrichting minder last van hobbels op het wegdek. Het motorvermogen wordt gelijkmatiger afgegeven, er zijn minder trillingen. Ook de rij-eigenschappen zijn verbeterd. Al met al moet de 3 Wheeler stabieler en fijner rijden. 

Tegelijk met deze 'modeljaar 2014' update zijn er nieuwe lakkleuren verkrijgbaar, net als meer bestickering. Helaas zijn er nog geen nieuwe foto's maar het uiterlijk van de auto is bijna 100 procent hetzelfde gebleven. De prijs wijzigt niet als in januari de aangepaste 3 Wheeler op de markt komt. In Nederland is de spectaculair ogende auto verkrijgbaar vanaf 49.899 euro. Nieuw is dat de garantie is opgetrokken tot 30 maanden of 30.000 gereden mijlen (ruim 48.000 km).

Duizend stuks geproduceerd

Vorige week rolde de duizendste Morgan 3 Wheeler van de band. Na een onderbreking van 60 jaar werd in 2011 weer een nieuwe driewiel-Morgan in productie genomen. Er stonden slechts vierhonderd stuks op de planning. Het merk vreesde zelfs dat het model een flop zou kunnen worden. Maar al tijdens de première werden dertig driewielers besteld. Vanwege het grote succes blijft de 3 Wheeler in productie.