Subaru Forester Van

De vernieuwde Subaru Forester is per direct te bestellen als Van. De bedrijfswagen met degelijke laadruimte en fors trekgewicht is geschikt voor bijvoorbeeld klusbedrijven. 

Voortaan is de Subaru Forester leverbaar op een grijs kenteken. Daarvoor betaal je 21.826 euro exclusief btw. De auto valt voor de wegenbelasting in een lagere schaal dan de personenauto-uitvoering. Als je de Van dit jaar aanschaft kun je nog gebruikmaken van de investeringsaftrek. Leasen kan overigens ook.

De bagage in de laadruimte van 1.600 liter kan worden aangevuld met 100 kg aan gewicht op de standaard aanwezige dakdragers. Verder heeft de Forester Van een trekgewicht van 2.000 kg, wat de bedrijfswagen geschikt maakt om in combinatie met een aanhanger te gebruiken.

Het blijft een Subaru dus Symmetrical All-Wheel Drive is aanwezig, net als het Vehicle Dynamics Control System (tractiecontrole en ESP) en een boxermotor. Kies je voor de dieselmotor van 147 pk dan wordt de Forester Van geleverd met een zestraps handbak. Neem je een van de benzinemotoren (150 of 240 pk) dan krijg je een Continu Variabele Transmissie.