De Aston Martin Cygnet, de 'mini voor erbij', is uit productie genomen. In Nederland zijn nog slechts enkele exemplaren leverbaar. 

De Aston Martin Cygnet wordt niet langer geproduceerd. Dat heeft het merk bevestigd aan de fansite The Supercar Kids. De stadsauto, gebaseerd op de Toyota iQ, zit nog maar 2 jaar in het leveringsprogramma. De productie is in augustus gestaakt.

Een kleine rondgang langs de Nederlandse geauthoriseerde leveranciers leert ons dat zowel Kroymans in Hilversum als Cito Motors in Eindhoven nog één nieuw exemplaar te koop hebben staan. Bij grotere belangstelling is men nog wel bereid met de fabrikant te onderhandelen of er nog meer Cygnets naar Nederland kunnen komen, zo laat men bij Cito Motors weten. Of dat nog kans maakt is de vraag want ook de Toyota iQ zou uit productie worden genomen.

De Cygnet is een uitzonderlijk model voor Aston Martin. Bedoeld als extra autootje 'erbij' voor de Aston Martin-klanten haalde de verkoop nooit de geplande 20.000 exemplaren per jaar. Al in het eerste jaar klaagde CEO Ulrich Bez in de media over de lange productietijden. Daardoor hadden dealers onvoldoende Cygnets in voorraad. "Het is het soort product dat klanten zien en waarvan ze ter plekke beslissen dat ze het willen hebben. Ze willen niet wachten tot hun auto gebouwd is, maar er op dat moment mee wegrijden."