In 2017 komt eerste plug-in hybride van Bentley op de markt. Dat is niet de Mulsanne, maar die dient wel als showcase.

Zelfs Bentley ontkomt er niet aan: een hybride. Het merk pakt het meteen goed aan door plug-in hybride-techniek toe te passen. De eerste Bentley met deze techniek is de aankomende SUV van het merk. Pas in 2017 ziet de plug-in hybride SUV van Bentley het daglicht.

Om toch alvast de techniek te laten zien heeft het merk de Hybrid Concept ontwikkeld, een Mulsanne met hybride aandrijflijn. Technische details ontbreken nog, maar op de afbeeldingen is te zien dat Bentley de 6,75 liter grote V8 als basis gebruikt. Het merk zegt dat het vermogen met 25 procent toeneemt en de CO2-uitstoot met 70 procent afneemt dankzij de hybridetechniek. Er van uitgaande dat Bentley de huidige versie van de 512 pk sterke V8 gebruikt, betekent dat een vermogen van 640 pk en een CO2-uitstoot van minder dan 120 g/km. De plug-in hybride Mulsanne kan 50 kilometer geheel elektrisch rijden.

Bentley heeft de Mulsanne voor de gelegenheid aangekleed met enkele onderscheidende elementen. De Hybrid Concept wordt officieel onthuld op de autoshow van Peking later deze maand.