Opel maakt het dieselaanbod in de Zafira Tourer compleet met de 1.6 CDTI Ecoflex 120 pk. In Nederland is de nieuwe motor vooral voor particuliere kopers interessant.

Wéér een nieuwe motor voor de Opel Zafira Tourer. Vorig jaar vernieuwde het merk al vier krachtbronnen in de MPV en nu volgt het voorlopige sluitstuk. De 120 pk sterke 1.6 CDTI is het broertje van de al leverbare 1.6 CDTI met 136 pk.

De nieuwe instapdiesel is vooral voor particuliere kopers interessant vanwege de lagere prijs. In tegenstelling tot de 136 pk sterke versie valt de 120 pk-uitvoering niet in de 20 procent bijtellingscategorie, waardoor de nieuwe motorvariant voor zakelijke rijders minder interessant is. De CO2-uitstoot van 119 g/km is voor 20 procent bijtelling te hoog. Het opgegeven verbruik is 4,5 l/100 km (1 op 22,2).

Opel koppelt de nieuwe dieselmotor aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. Een start/stop-systeem is standaard en helpt om de CO2-uitstoot terug te dringen. De 1.6 dieselmotor maakt verder gebruik van SCR-techniek. Een speciale katalysator zorgt er met behulp van het additief AdBlue – dat wordt ingespoten in het uitlaatsysteem – voor dat de schadelijke NOx-deeltje voor het grootste deel oplossen.  

De prijzen van de Zafira Tourer 1.6 CDTI 120 pk zijn nog niet bekend.