Slechts 22 stuks gaat Bentley bouwen van de Mulsanne Limited Edition Birkin. Deze speciale uitvoering is er alléén voor de Europese markt.

Bentley komt met een speciale uitvoering voor de Europese markt. De Mulsanne Limited Edition Birkin is vernoemd naar Sir Henry ‘Tiger’ Tim Birkin, die in de jaren '20 en '30 Europese wegen en circuits onveilig maakte met een Bentley. Het merk gaat slechts 22 exemplaren van de Birkin Edition verkopen.

Bentley levert de Limited Edition in drie kleurstellingen, die je op de foto’s ziet. Alle versies hebben speciale 21 inch wielen. In het interieur zijn Flying B-logo’s te vinden en plaquettes met het productienummer van de auto. De stoelen zijn voorzien van een ruitpatroon en het plafond is bekleed met leder.

Elk exemplaar wordt geleverd met handgemaakte tassenset, die precies in de laadruimte van de Musanne past. De Limited Edition Birkin heeft uiteraard zeer luxe voorzieningen, zoals twee beeldschermen achterin met dvd-speler en een Wi-Fi-hotspot. 

Update 16 januari 10.25 uur

De Nederlandse prijs is bekend: 406.689 euro. De Mulasanne Birkin Edition is per direct te bewonderen bij de enige Nederlandse Bentley-dealer in Leusden.