De foto’s van de Lamborghini Huracán hadden we al gezien en maakten indruk, maar in het echt is de Italiaanse sportauto nog veel mooier. Op de autosalon van Genève maakt de auto zijn officiële werelddebuut.

Hoewel Lamborghini al enige tijd in handen is van Volkswagen, is de voertaal op de stand van het merk in Genève Italiaans. Met passie vertellen medewerkers van het merk over hun nieuwe kindje, de Huracán. Er staan drie exemplaren: een witte, een gele en een grijze. Het spreekt voor zich welke kleur de sportauto het best past.

De Huracán heeft fraaie maar eenvoudige lijnen die de auto een indrukwekkend voorkomen geven. Strakker nog dan zijn voorganger Gallardo, maar ook tijdlozer. Onder de achterruit is de afdekplaat van de V10-motor te zien en toont de Huracán ook diverse koolstofvezel delen.

De Huracán is al te bestellen in Nederland, hoewel de prijs nog niet bekend is. Hij is er alleen als LP 610-4, met 610 pk en vierwielaandrijving dus. De V10 is volgens Lamborghini nieuw, maar het gaat hier toch echt om een doorontwikkeling van het blok uit de Gallardo. Het mag de pret niet drukken, bij Lamborghini op de stand is het een feestje.