Alpine-fabriek

De gezamenlijk ontwikkelde sportauto van Alpine en Caterham loopt mogelijk vertraging op. De samenwerking tussen de twee merken verloopt niet erg soepel.

De samenwerking tussen Alpine en Caterham staat op de losse schroeven. Verschillende media melden dat de twee merken een verschillende visie hebben op de gezamenlijk te ontwikkelen sportauto. Zowel bij Alpine – het merk dat door Renault nieuw leven is ingeblazen – als bij Caterham blijft het voorlopig stil over de kwestie.

Alpine zou de sportauto nu alleen willen ontwikkelen, zonder de hulp van het Britse merk. De sportauto zou uiterlijk in 2016 klaar zijn, maar loopt nu waarschijnlijk vertraging op. Naast dit specifieke model hadden Alpine en Caterham plannen voor het ontwikkelen en produceren van meer sportauto’s.

De twee bedrijven richtten begin 2013 de nieuwe onderneming de Société des Automobiles Alpine Caterham op, dat de ontwikkeling en productie van sportauto’s op zich neemt. De auto’s moeten geproduceerd gaan worden in Normandië, Frankrijk.