De Mercedes-Benz SLK gaat voortaan als SLC door het leven. De coupé-cabriolet heeft daarnaast een facelift en een harttransplantatie ondergaan.

De Mercedes-Benz SLK is niet meer. De auto heet vanaf nu SLC, omdat hij technisch is verwant aan de C-Klasse. Mercedes-Benz plakt niet zomaar een ander labeltje op de auto, maar past het model ook technisch en optisch aan.

Aan de buitenkant is de SLC herkenbaar aan de meer rechtopstaande grille met diamanteffect. Zowel de koplampen als de achterlichten zijn voorzien van nieuwe led-techniek en binnenin vinden we diverse nieuwe bedieningselementen en een groter beeldscherm met het nieuwste Comand multimediasysteem van Mercedes-Benz.

Drie motoren

De SLC komt in eerste instantie met drie benzinemotoren op de markt. Nieuw is de SLC 180, met 156 pk sterke 1.6 benzinemotor. Met deze motor accelereert de SLC in 7,9 seconden van 0 naar 100 km/u, het theoretische verbruik bedraagt 5,6 l/100 km (1 op 17,8). De SLC 200 met 184 pk blijft onveranderd in het assortiment, de 245 pk sterke SLC 300 volgt later. De SLC 200 is standaard gekoppeld aan de nieuwe negentraps automatische versnellingsbak, bij het instapmodel is die automaat een optie.

De AMG-versie onderging een harttransplantatie, waarbij de V8-motor plaats maakte voor een nieuwe V6 turbomotor. De tot Mercedes-AMG SLC 43 gedoopte versie heeft met 367 pk minder vermogen (54 pk) dan de SLK 55 AMG, maar compenseert dat met een turbo en een nieuwe, snellere negentraps automaat. Hierdoor is de 0-100 km/u sprinttijd nagenoeg ongewijzigd (4,7 seconden). De CO2-uitstoot ligt 17 g/km lager en dat heeft zeer waarschijnlijk ook zijn weerslag op de hoogte van de CO2-gerelateerde BPM-belasting.

De SLC wordt standaard uitgerust met een noodremsysteem en als optie is er intelligente led-verlichting leverbaar. Dit systeem past de lichtbundel en –sterkte automatisch aan de omstandigheden aan. Het dak kan nu tot een snelheid van 40 km/u geopend worden en is voorzien van een automatische bagageruimte-afscheiding met bagagedetectie.

Mercedes-Benz opent in januari de orderboeken voor de SLC en maakt dan ook de prijzen bekend. De leveringen starten in het voorjaar.