Mercedes-Benz heeft de A-Klasse vernieuwd. Naast een subtiel aangepast uiterlijk bestaan de vernieuwingen uit krachtigere en zuinigere motoren, verbeterde multimediasystemen en modernere opties.

De Mercedes-Benz A-Klasse is weer helemaal bij de tijd gebracht. Het uiterlijk was nog steeds bij de tijd, dus daaraan heeft het merk niet al te veel veranderd. Het blijft bij subtiele aanpassingen aan de bumpers, grille en achterlichten. Daarnaast zijn er kleurige aankledingsmogelijkheden op diverse uitvoeringen. In het interieur zijn vernieuwde knoppen, een nieuw instrumentarium, nieuwe kleuren en nieuwe afwerkingsmaterialen. De lay-out van het multimediasysteem is vernieuwd en er is een betere integratie van smartphones, dankzij de komst van Apple Carplay en MirrorLink. Ook nieuw is de uit de S-Klasse afkomstige sfeerverlichting, die in twaalf verschillende kleuren is in te stellen.

Op motorengebied zijn er een aantal nieuwtjes. Er is een nieuwe basisbenzinemotor, de A 160 met 102 pk. De twee krachtigste motoren krijgen meer vermogen, de A 250 gaat van 211 naar 218 pk en de A 45 AMG krijgt er zelfs 21 pk bij. De krachtigste A-Klasse produceert nu 381 pk, goed voor een 0-100 km/u-sprint in 4,2 seconden. Dat is 0,4 seconden sneller dan voorheen. Het brandstofverbruik is gelijk gebleven.

Ook bij de dieselmotoren zijn er enkele nieuwtjes. De A 180 d Blue Efficiency is nieuw en heeft een CO2-uitstoot van slechts 89 g/km en een brandstofverbruik van in het gunstigste geval 3,5 l/100 km (1 op 28,5). Verder is 220 d 7 pk krachtiger, waarmee het totaal op 177 pk komt. De overige benzine- en dieselmotor blijven onveranderd deel uitmaken van het assortiment. In totaal zijn er tien verschillende motoren leverbaar, met vermogens van 102 tot 381 pk.

De vernieuwde A-Klasse is vanaf 3 juli te bestellen, dan kunnen we ook de prijzen melden. Leveringen starten eind september.