BMW heeft bekend gemaakt over welke prijs er 14 procent bijtelling moet worden betaald bij de X5 xDrive40e plug-in hybride: 81.000 euro.

De prijs van de BMW X5 xDrive40e met 14 procent bijtelling is bekend: 81.000 euro. De plug-in hybride SUV komt in één luxe uitgevoerde uitvoering op de markt en is verder op te tuigen middels diverse pakketten. Daaronder ook een M-Sport-pakket, waarmee de xDrive40e een sportieve uitstraling krijgt.

De standaarduitrusting omvat een uitgebreid navigatie- en multimediasysteem, adaptieve luchtvering en dempers met drie rijstanden en klimaatregeling met voorverwarm- en koelfunctie. Het multimediasysteem is voorzien van extra functies, zoals intelligent energiemanagement. De boordcomputer berekent op basis van alle data, waaronder verkeersinformatie, de meest efficiënte route. BMW levert twee verschillende wallboxen om de auto thuis op te kunnen laden.

De X5 xDrive40e heeft een 2.0 TwinPower benzinemotor en een elektromotor aan boord, die samen goed zijn voor een systeemoutput van 313 pk. De plug-in hybride X5 kan over een afstand van 31 kilometer geheel elektrisch rijden op de 81 kW (113 pk) sterke elektromotor. Het gecombineerde verbruik volgens de fabrieksopgave is 3,3 l/100 km (1 op 30,3).

De BMW X5 xDrive40e is leverbaar vanaf de tweede helft van september. Bestellen kan nu al bij de BMW-delaer.